Het Wylde Pad
Omgeving

Where to go

Het Wylde Pad is gelegen in het prachtige buitengebied van Twijzelerheide. Het park beslaat meer dan 14000 m2 grond met een natuurlijk vennetje (de pingo!) en eigen bos. Een prachtige parel middenin het Friese landschap. Het terrein oprijden, voelt als thuiskomen: eenmaal hier, wil je nooit meer weg. Er is genoeg te doen op het park zelf, maar mocht je toch de kriebels krijgen en erop uit willen, dan hebben wij wel een paar tips voor je!

Ons park ligt ongeveer 15km ten noordoosten van Drachten, 20km ten oosten van Leeuwarden en 10km ten zuiden van Dokkum. Ideaal als je een keer de drukte op wil zoeken. Daarnaast zijn er ook volop recreatiemogelijkheden in de directe omgeving, zoals wandel- en fietsroutes, wijngaard De Frysling, de botanische tuin Hortus en – voor de kleine wylderikken – speel- & dierenpark Sanjesfertier.

Onze tips!

 • Bootverhuur Bonkevaart
  Huur een sloep bij Bootverhuur Bonkevaart en vaar de Elstedenroute. Bootverhuur Bonkevaart zit precies aan deze route en vanaf hier kun je een hele leuke route varen: De Grote Wielen - Tegeltjesbrug - Stempelkantoor Aldtsjerk - Bruggetje Bartlehiem - Lekkum/Snakkerburen - Finish Elfstedentocht (Bonkevaart). Deze tocht duurt 3 tot 3,5 uur varen, dus is een ideaal uitje! Een boot kan gehuurd worden voor 2 tot 8 personen en er is ook een mogelijkheid om een sloep met schipper te huren. De schippers zijn allen historicus van Leeuwarden geweest. Vraag op Het Wylde Pad naar alle mogelijkheden!
   
 •  Sanjes Safari
  Op nog geen 10 minuten rijden vind je speel- en dierenparadijs Sanjes Safari! Een leuk uitje met het gezin. Het heeft een indoor speelparadijs en outdoor speelpark, maar het wemelt ook van de dieren in het dierenpark! Van stokstaartjes tot neusberen en paarden. Het dierenpark van Sanjes Safari is een echte beestenboel!
   
 • Thermen & Beauty Leeuwerikhoeve
  Liever een dagje ontspannen? Ga dan naar Thermen & Beauty Leeuwerikhoeve in Burgum! Hier zijn verschillende sauna's, baden en rustruimtes. Je kunt er ook terecht voor ontspannende beauty behandelingen. 

Vraag bij De Wylde Bar aan één van onze medewerkers om meer informatie!